Wednesday, May 22, 2013

Ostematrix : Kalsium Magnesium daripada Shaklee


“Ostematrix membekalkan gabungan nutrien yang unik termasuk calcium,Vitamin D & K. magnesium dan lebih lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yg kuat kerana anda memerlukan lebih dari kalsium untuk membina tulang yang kuat.Terbukti secara klinikal meningkatkan penyerapan kalsium"




Ostematrix membekalkan:
1,000 mg (100% DV) unsur calcium dariada bahan semulajadi dan mudah diserap
400 mg (100% DV) magnesium untuk meningkatkan penyerapan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
400 IU (100% DV) of vitamin D untuk menggalakkan penyerapan calcium

Itulah bezanya Ostematrix Shaklee..ia bukan sekadar kalsium….....bukan sekadar membantu membina tulang dan gigi yang kuat..tapi nutrisi didalamnya juga membantu mengekalkan paras tekanan darah menjadi normal,membantu kontraksi muscle (otot) dan transmisi saraf) dan mengurangkan simptom2 PMS. Seperti kembung,kejang,mody,irritability… Istimewanya,ia juga mengandungi magnesium.Tahukah anda pengambilan magnesium bersama dengan kalsium dapat membantu mencegah sembelit...

Pendek kata,kalau anda ni golongan yang tak minum susu, mengandung atau sedang breastfeed, atau selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum mahupun mereka yang sedang menjalani fisioterapi....cubalah Ostematrix Shaklee ini

Sumber : http://www.mamafaiz.com


BERMINAT?
016.692.8086
Nana
Read More

Tuesday, May 21, 2013

6 Fakta Tentang Meal Shakes




6 fakta tentang Meal Shakes:

1. Nutrisi Lengkap Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. *Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. *Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan. *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit. *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. *Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
BERMINAT?
016.692.8086
Nana
FB : Cik Puan Nana
Read More

Testimoni Susu Meriah + Kulit semakin halus dengan ESP

BERMINAT?
016.690.8086
Nana
FB : Cik Puan Nana
Read More

Multivitamin disaluti Spirulina

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

"Manusia sekarang sibuk mencari kekayaan sehingga melupakan kesihatan, tapi bila dah kaya manusia sibuk pula membeli kesihatan."


 BERMINAT?
016.690.8086
Nana
FB : Cik Puan Nana
Read More

Friday, May 17, 2013

13 KELEBIHAN TENTANG LECITHIN YANG ANDA PERLU TAHU


√ Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.

√ Kenapa org yang nak kurus suka lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

√ Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi.membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin, pasti ianya keputusan yg bijak.

 √ Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.

√ Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin.

√ Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

√ Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

√ Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

√ Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronchitis dan emphysema.

√ Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

√ Lecithin adalah zat utk kecantikan..ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat dan cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

√ Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

√ Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat cecair hempedu bagi mencairkan lemak dan pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

Kami turut mensyorkan lecithin dalam proses pengurangan berat badan kerana keupayaannya mencairkan lemak dan ia boleh diambil oleh ibu menyusu.
Read More

Thursday, May 16, 2013

Manfaat ESP Menurut Pandangan Doktor!!

Memetik kata-kata Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA,
“You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.”
Kenapa Dr.Nasr sendiri memuji Shaklee ESP? Menurut Dr.Nasr inilah antara kelebihan ESPdari sudut kesihatan:
  1. ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
  2. ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
  3. 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang
  4. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung
  5. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung
  6. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki
  7. ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang
  8. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser
  9. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser
  10. Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan
  11. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus
  12. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%
  13. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudarasebanyak 10x ganda
  14. ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda
  15. Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
  16. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya
  17. ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbangmenyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat (lelaki)
  18. ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause

Jadi dengan segala kelebihan ESP dan khasiat2 pada badan dan kesihatan secara menyeluruh, pastinya setiap sen yang anda laburkan amat berbaloi. Mencegah itu lebih baik dari mengubati kan. Jangan bila sudah sakit baru nak cari penawarnya.

Bonus buat anda, ESP ni boleh diamalkan oleh seisi keluarga termasuk dengan suami dan anak-anak (pastikan anda dapat konsultasi dari pengedar dahulu sebelum beri pada anak). Jadi tidak rugi kan sebab dengan 1 canister seisi keluarga dapat faedah kesihatannya.

Buat ibu menyusukan yang sedang atau mahu mengamalkan ESP sebagai milk-booster, insyaAllah pelaburan anda berbaloi. Bukan sahaja penyusuan lancar tapi badan anda secara tidak langsung mendapat 17 khasiat di atas.
JOM DAPATKAN ESP ANDA SEKARANG
016.692.8086
Read More

Tuesday, May 14, 2013

Lagi Testimoni Slimming

Cantik kan??
Berbeza kan???
Nampak lagi MUDA kan??

PERCAYA ATAU TAK, beliau memang mendapat hasil ini dengan SHAKLEE. Amalan vitamin-vitamin Shaklee + Diet yang seimbang + Sedikit senaman = kakak ni BERJAYA.

Kenapa anda tidak? Shaklee mampu milik tau, penggunaan lebih sebulan, yang penting SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN!

Info lanjut?
Call/Sms/WhatsApp : 016.692.8086
Read More

Testimoni Slimming


Picture di atas ialah Testimoni customer saya sendiri tentang BASIC SET SLIMMING SHAKLEE. Kedua-duanya ialah ibu kepada 2 cahaya mata tau. Yang dah beranak pinak boleh SLIM, kenapa tidak anda yang masih bergetah tu? lagi lahhh MUDAH nak SLIM.

  • Hapuskan KG yg berlebihan
  • Singkirkan toksin merbahaya dalam badan
  • MAMPU MILIK, kos tak sampai RM100
  • FLUSHH kemungkinan anda mewarisi kencing manis, darah tinggi & kolestrol!!
  • BONUS kulit halus mulus & cerah berseri. 

PERTANYAAN LANJUT?
016.692.8086
Nana
Read More

Friday, May 3, 2013

Bagaimana Cinch boleh membantu mengurangkan berat badan?

Bagaimana Cinch boleh membantu mengurangkan berat badan?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 
 
more info:
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
Cinch Shaklee terdapat dalam 3 rasa iaitu Vanilla, Chocolate, dan Caffe Latte..Memang sedap!
Kita dengar kata orang yg dah cuba yuk! e



Ini pulak dr nani credit to kak cery
28 Nov 10, 08:21-nani: .. hi kak shareeza, nani ni,,ingat x yang beli cinch inch +lecithin tu..hehe..progress so far so good….cinch tu best gak..saya minum ngan low fat milk..ok..nani minum cm akak ajar tu antara breakfast n lunch..pastu kan akak suruh makan sikit2 kan..ade 1hari tu saya mmg xmakan ape2 after minum tu…xlapar..xrasa nak makan.but i take dinner b4 7pm..just a very light dinner.n b4 tdo saya makan lecithin..pastu, saya nyer digest mmg lancar,buang air besar a few times a day..buang air kecik mmg byk kali pon sbb minum air min 2L per day.so i really hope it works 2loss weight
29 Nov 10, 04:14-nani: hari ni nani minum cinch around 11.30am, and xmakan ape2 until 6pm baru minum sup.coz xlapar pun…
30 Nov 10, 08:33-nani: akak,smlm nyer progress, minum dalam kol 11am,lunch mkn popia 3kg je sbb dah kenyang.. eh..makan popia 3ketul je..hehe..slah type..pastu kenyang sampai kul7.30pm baru dinner makan sup sayur without rice.hirup sup je.hehe.yg bestnyer cinch ni,wat perut nani xlapar giler pg2.sbb biasa perut bgn dulu....kdg2 kul6pg tu dh lapar giler.sbb perut bangun dulu.tp skang xdah.dh ok.hehe..i like
1 Dis 10, 05:30-nani: akak..gud news..i lost 1.5kg..hehe.. in about 1week la..ok la tu akak kan?hihi
4 Dis 10, 09:00-nanipinggang dah kurang 1inch la akak..hehe
5 Dis 10, 12:03-nani: hehe..ingat dah abes ni nak ambik lagi kak cery..hehe..ready for the stok yea

Apa yang beliau consume?…semestinya Cinch Shake + Lecithin + Alfalfa

Best kan?
Read More

Thursday, May 2, 2013

Kepentingan B Complex untuk lebih Cantik


Mengapa B complex penting dalam menjadikan seorang wanita itu kelihatan cantik? Pasti ada yang tertanya2...jom baca fakta2 ni

Antaranya :-

1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah anatara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umurnya.

2. Vitamin B membantu sebagai penenang.
Ada ibu2 yang adakala berada dalam keadaan stress yang boleh disebabkan banyak faktor, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting. Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar malah lebih banyak lagi dari keadaan gelisah, atau gundah gulana.

3. Vitamin B adalah "spark plug " dalam badan kita. 
Vitamin B Complex sangat penting dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang akan merasa cepat lapar akibat makan b complex namun ianya tidak akan membuatkan seseorang itu gemuk, seperti yang selalu dikatakan oleh orang tentang B complex.

Sebenarnya banyak lagi mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda kekurangan B complex pada seorang itu ialah cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension...

Kepentingan B Complex:


Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.

  1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.
  2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya
  3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.
  4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex. Tekanan atau stress adalah asam garam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.
  5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak
  6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complex dengan mudah.
  7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.
dan inilah rahsia sebenar yang membuatkan ibu2 menyusu di luar sana berseri2 apabila mula mengamalkan Breastfeeding Set..kenapa?..kerana ada B complex dalam set tu tau.

_____________________________
PERTANYAAN & PEMBELIAN

PM Fb : Cik Puan Nana

FB Page : Info Sihat & Cantik
Email/Gtalk : luvfornana@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp : 016-6928086
Read More

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah