Friday, June 14, 2013

Perbezaan GLA SHAKLEE dengan EPO (Evening Primrose Oil)


Perbezaan GLA SHAKLEE dengan EPO (Evening Primrose Oil) :

 • Kebanyakkan GLA di pasaran terhasil dr Evening Primerose Oil (EPO).
 • GLA SHAKLEE diekstrak dari borage yg mengandungi lebih dari 2X GLA dalam EPO. Borage juga 3X lebih dr segi bioavailabiliti dan 3X lebih berkesan dr EPO ( see berkali ganda lagi, betapa bagusnya GLA SHAKLEE ni)
 • Shaklee mengekstrak GLA dr borage yg ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
 • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Digabungkan dgn minyak sunflower dan vitamin E utk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kelebihan GLA SHAKLEE :

 1. Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran org barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
 2. Mengawal selia estrogen dan testosterone – GLA membentu kprostaglandin utk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
 3. Melambatkan menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, dan depresi. Pengambilan jangka pjg akan melambatkan penuaa, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus utk kulit lbh muda.
 4. Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 5. Menentang kanser – GLA adalah anti oksidan yg meningkatkan sisitem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 6. Memperbaiki inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yg terjadi dr rheumatism dan artritis.
 7. Menghalang komplikasi diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan utk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yg tingi.
 8. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik dan menghalang berat badan .
 9. Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung.
 10. Memperbaiki tekstur rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
 11. Hiperaktif dan autism – Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak – kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif. 

* GLA bukan sahaja sesuai bagi wanita yg dlm proses menopaus malah sesuai bagi lelaki dalam era andropause ( menopaus lelaki), remaja dan kanak - kanak

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah