Thursday, June 13, 2013

Supplemen Penyusuan Shaklee, bukan sekadar Milk Booster!

Pengambilan supplemen adalah salah satu usaha.. salah satu checklist yg perlu ada dlm menjayakan penyusuan... Bagi saya dan ibu2 menyusu yang dah merasai suplemen shaklee, mereka mengakui supplemen sangat membantu melancarkan penghasilan susu. Tetapi harus diingat, CHEKCLIST yg lengkap dlm menjayakan penyusuan adalah gabungan=Tubuh yang sihat + Supply Vs Demand (kene kerap pam) + Pemakanan yang menepati Piramid Makanan + diet seorang ibu yg menyusukan anak. ++Doa yang tidak pernah putus pada Allah SWT + akhir sekali Istiqamah iaitu konsisten.

Supplemen shaklee  bukan sekadar Milk Booster. Manfaat yang diperoleh terlalu banyak dan mencakupi pelbagai aspek kesihatan (sistem saraf, sistem peredaran darah, sistem perkumuhan dll). Senang cerita it repair, rejuvenate, and nourish tubuh kita dari dalam sehingga ke luaran. Shaklee suplement adalah satu usaha yang anda boleh lakukan untuk meningkatkan taraf kesihatan anda.

Berikut fungsi setiap2 vitamin yang disuggestkan :

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :  ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  mencepatkan penghasilan susu ibu.

Kalsium@ Ostematrix : Dalam susuibu, antara komposisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkir.

ESP @ Energizing Soy Protien : Komposis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

______________________
CADANGAN SUPPLEMEN:
Jadi apa yang saya suggestkan berikut adalah yg saya juga ambil sekarang dan ia juga pilihan ibu2 seluruh Malaysia

  • Set basic : Mengandungi ESP 1canister (Energizing Soy Protin) + trialpack Set B (Vitalea, B Complex, Vita C, Alfalfa) = RM211 termasuk pos +jadual mkn+gift. Ini utk kegunaan 1-2bulan.
*Anda juga boleh add on sebotol ostematrix (Cal/Mag)-utk tulang,bina darah,tenaga optimum = rm49 ataupun add on vitamin lain seperti Vita E/GLA (utk kulit cantik dan keintiman wanita) Lecithin (utk memecahkan lemak secara sihat). Omega guard (membantu meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu disamping membantu paras kolestrol dalam badan ibu)

PERTANYAAN DAN PEMBELIAN
Nana  | 016.692.8086

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah