Thursday, May 22, 2014

Multivitamin terbaik untuk kanak-kanak!

Bukan senang nak tunggu PROMOSI MEALSHAKES ini. MEALSHAKES adalah salah satu produk yang mendapat sambutan hangat, promosi setahun sekali yang memang dirindui, memang ditunggu-tunggu oleh ibu-ibu dan semua orang.

Multivitamin dalam bentuk minuman ni rasanya sedap, berperisa Vanilla. Rasa lemak-lemak manis yang sedap & berkhasiat! Apa kesannya kepada anak saya?

  1. Selera Makan - Selera makan memang bertambah-tambah. Senang je nak diajak makan..Kadang-kadang tu sampai menangis bila lambat suap makan. HEHEHE
  2. Berat Badan - Bila berselera makan, confirmlah berat badan anak bertambah. Tapi bukan bertambah yang tak sihat, bertambah yang sihat la... Sedap dipeluk & digomol. Berat seimbang. Bukan di paras-paras hidung kata orang.. Lega!
  3. Sembelit - Alhamdulillah sejak amalkan MEALSHAKES kepada kedua-dua anak saya, diorang tak pernah kene sembelit, masalah cirit-birit boleh kata tak ada jugak. Just nice!
  4. Kulit - So far kalau terkena rashes, akan cepat sembuh.. Suka sangat!
Apa lagi impian seorang emak pada anak-anaknya yang sedang membesar selain melihat mereka sihat, aktif dan ceria. Betul tak?

Sebagai pengedar & pengguna, MEALSHAKES adalah fully RECOMMENDED untuk semua ibu-ibu yang ada anak kecil. To support them. Insyaallah.

Untuk tempahan & pertanyaan,
NANA
016.692.8086
Read More

Monday, May 12, 2014

Ingin mengubah hidup anda melalui jalan yang selamat?

DREAM IT, BELIEVE IT, ACHIVE IT!

Bismillah.
Assalammualaikum.

Masa mama saya, Aishah Rahim minta buat perkongsian saya dan shaklee, saya terkejut. Terasa kerdil je diri ni kalau nak banding dengan orang lain. Tapi, on the bright side, saya hanya mahu berkongsi supaya anda yang membaca bersemangat & percaya pada diri.

Saya bermula berjinak dengan Shaklee sejak saya lahirkan anak ke-dua.

Mulanya saya hanya pembaca setia blog kak Aishah Rahim. Macam-macam petua saya belajar dari blog tu, petua nak meneran, cara-cara handle EBM, dan kemuncaknya tentang Shaklee.

Saya bermula dengan Breastfeeding Trial Set. Saya ni jenis pemalas gila makan ubat. Tapi kerana nekad nak sangat anak ke-2 ni breastfeed (dan nak cut cost), saya bulatkan hati makan vitamin Shaklee. Trial sebulan tu, saya makan berbulan-bulan, kerana tak cukup duit & tak suka telan tablet.

Kami suami isteri berpendapatan biasa sahaja. Memang orang biasa-biasa. Yang akan pening bila tiba pertengahan bulan & susah hati tunggu hujung bulan. Yang sanggup redah jalan dengan kereta tak ada road tax, tak servis. Pertaruhkan jugak nyawa pergi kerja. Terpaksa ikat perut semata-mata nak beli susu anak, let go barang kemas.. Allah, memang perit kalau dikenang. Tak ada pilihan lain. Orang biasa-biasa sahaja. Belum lagi jadi bahan fitnah kerana tak mampu.. Tapi nekad saya Cuma satu, walau susah camane pun.. Saya akan elak sangat-sangat meminjam ibubapa/adik beradik atau saudara mara. Tak suka.

Letih rasanya jadi biasa-biasa. Sebab masatu anak dah 2. Saya nekad nak join Shaklee. Dari December 2012 lagi dah berniat, tapi terpaksa saya tangguh sebab tak berani, takut rugi, malu, takut ditipu, takut orang mengata, tak cukup duit, kurang support dan sebagainya. March 2013 baru saya terbuka hati join Shaklee. Itupun ambil masa sebab ada masalah transfer duit dan sebagainya. Hampir putus asa nak join tapi akhirnya Berjaya jugak letakkan sebelah kaki nak ubah hidup..

Langkah saya bermula masa zaman down upline saya (sorry kak aishah). Mama saya selalu bz, masatu pula saya takda handphone canggih yang ada whatsapp semua tu. So, apa saya buat? Saya korek segala info dalam file group facebook. Saya add kak Beeha Yunos (tanpa tahu dia adalah upline kepada upline saya). Saya add Master Cery (pun tak tau apa hubungan dorang ni).. Saya belek fb mereka.. dan saya belajar sendiri. Saya baca n hadamkan file-file yang ada. Saya buat nota dalam excel, buat summary untuk segala penyakit. Itu sahaja sumber saya masatu.

Saya buang semua perasaan-perasaan negative dalam diri. Malu, takut, segan, malas. BUANG TERUS! Sedikit-sedikit saya gain knowledge dan terus belajar. Dalam pada blur-blur tak tahu apa-apa, ada jugak yang nak join jadi downline saya, Nasuha. Dari dia, saya semakin dapat mantapkan knowledge.. Sebab dah ada downline kan? Malu lah kalau anak tanya, mak tak tahu jawab. Saya ni pula jenis tak reti sabar.. Tak boleh menunggu lama, jadi rimas. So saya belajarlah sendiri sebab nak kene ajar anak.

Kalau nak diceritakan suka duka, rasanya 7 hari 7 malam pun tak sudah ni. Apa yang saya amalkan secara ringkasnya ialah;

1. Target – Setiap bulan mesti renew target. Mesti submit Target pada mak.
2. Consistency – Buat apa pun wajib konsisten. Sharing konsisten, amalan konsisten, RCA konsisten.. Insyaallah perjalanan akan jadi mudah
3. Motivasi – kerapkan membaca kisah-kisah motivasi. Terutama bila rasa down. Secara automatic, kita akan dimotivasikan sekali.
4. Restu suami & parents – Tak perlu kisahkan orang mengata, yang penting restu dari orang-orang yang penting ni, sebab bila kita susah, mereka nil ah yang bersama dengan kita.
5. Percaya – Percaya yang satu hari nanti saya pasti akan Berjaya, percaya yang Allah sentiasa bersama saya, sayangkan saya dan akan aturkan yang terbaik untuk saya.
6. Push Factor – Cari push factor masing-masing. Penting sangat push factor ni untuk pastikan kita dimotivasikan untuk terus berdiri kuat.

Apa yang saya dapat simpulkan sepanjang penglibatan saya dengan Shaklee ialah, kita mesti berani mimpikan apa yang kita nak. Jangan takut nak tulis impian-impian kita. Jangan takut jatuh. Shaklee adalah bisnes yang selamat, tak ada risiko. Kita buat, kita dapat. Kita malas, tak dapatlah.. Konsep mudah. Shaklee ni mudah.. Kalau kita rajin, increament setiap bulan tu akan berdouble-double! Percaya dengan diri, dan jangan takut dengan impian sendiri.

Suka duka dari distributor biasa ke Coordinator ini saya coretkan sedikit sebanyak kat sini, mudah-mudahan dapat jadi pembakar semangat uol yang membaca. Insyaallah saya sambung cerita selepas menjejakkan kaki ke tangga Master Coordinator. Amin.

Ingin mengubah hidup anda melalui jalan yang selamat?
NANA | 016.692.8086

**terdapat beberapa terms yang mungkin anda(bukan family shaklee) tidak faham, jika ingin bertanya lebih lanjut, jangan segan hubungi saya :)
Read More

Friday, May 9, 2014

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Ramai tak tahu kelebihan sebenar jadi ahli Shaklee. Rasa macam tak perlu sebab sebulan ambil sebotol-dua sahaja. Kenapa perlu jadi ahli Shaklee? 

- Potongan harga up to 33%.. Perbezaan harga yang sangat menarik!
- Layak mendapat point & sekiranya point anda mencukupi, anda layak mendapat BONUS!
- Memiliki supplements Shaklee dengan harga ahli
- Berpeluang menjana pendapatan dengan Shaklee
- Cash, Car, Convention adalah apa yang Shaklee tawarkan kepada semua ahlinya.
- Sekiranya anda berminat untuk berniaga, bimbingan dan tunjuk ajar akan diberikan 27/4, online & offline (mengikut kehendak & keselesaan anda)

JOM DAFTAR KEAHLIAN!
NANA | 016.692.8086
Read More

Thursday, May 8, 2014

Anak tak mahu makan? Sila melabur sedikit demi anak tersayang..


Dulu masa graf berat anak saya makin turun, menangis saya kene sekolah dengan misi klinik kesihatan! Mak mana tak sayang anak woiiii.. dah anak taknak makan nak buat cemane kan?

Memang buntu saya pikir camane nak naikkan berat badan anak. Daripada semahal-mahal susu lah penah saya beli. Takde kesan... Sekarang? saya tak kisah pun MELABUR SEDIKIT belikan mealshakes pada anak saya. Sebab kesannya depan mata!

Berat cantik
Jarang jatuh sakit
Makan berselera
Asik "maaaa nak acikkk!!!" (mama, nak nasi)

pastu nangis sebab saya kata, "nanti, mama tengah masak"

Lega yang tak terungkap.
Anak anda ada masalah yang sama? Jom kita berkongsi pengalaman!

PROMOSI BULAN MAY ADALAH MEALSHAKES!
JOM GRAB SEKARANG!!
NANA | 016.692.8086
Read More

MEI PROMOTION : MEAL SHAKES


Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Pertanyaan & Consultation PERCUMA?
NANA | 016.692.8086
Read More

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah