Monday, September 29, 2014

Marketing Plan Shaklee : Kenapa saya memilih Shaklee?

Assalammualaikum,
Dah setahun setengah saya join Shaklee, belum ada rasa bosan terdetik kat hati. Malah, saya bersyukur sangat berjumpa dengan Shaklee. Bukanlah nak kata saya tak bersyukur dengan kerja sekarang... tapi sampai bila kita nak kayakan bos? dan sampai bila kita nak hidup makan gaji yang tak pernah cukup? dan what if... satu hari nanti, company yang kita kerja tutup? dan apa akan jadi kalau kita tak pernah ada duit lebih untuk simpanan??

Siapa yang akan tanggung kita ketika kita dalam kesusahan nanti?

Siapa nak bayar kereta/rumah/pengasuh/susu & pampers anak/bil-bil..
Allah, banyak nak senaraikan.

Bergantung pada suami?

Bagaimana pula kalau umurnya tak panjang?

Kerana memikirkan ini, saya terus kuat dengan apa yang saya buat.
Untuk menaiktaraf kehidupan saya daripada cukup-cukup makan (kadangkala tak cukup), kepada lebih selesa. Untuk membantu orang lain mendapat benda yang sama seperti saya.

KENAPA?

Sebab, sepanjang setahun setengah saya dengan Shaklee, Saya terima banyak sangat REWARDS, AWARDS, BONUS, PERCUTIAN, CERTIFICATION.. macam-macam lagi. Increament kadangkala mencecah 1K sebulan. Ye, sebulan. Bergantung kepada usaha kita.
Company yang saya bekerja? Gaji. Increament RM100 yearly.


Sebab saya tak keluar duit pun beli stok, untuk kejar rank atau bonus. Semuanya atas usaha & pembelian dari customer-customer saya. Produk hebat, customer yang cari saya :)

Kerana itu, saya disini untuk membuka mata anda tentang MUDAHNYA SHAKLEE..

1. Modal Rendah
Hanya bermodalkan RM75 untuk daftar keahlian dan dapatkan memberkit bag yang mengandungi info berkaitan Shaklee. KEAHLIAN PERCUMA juga boleh didapati jika anda buat belian produk sebanyak RM 680. 
2. Keuntungan Berdasarkan Kepada Jualan
Keuntungan BUKAN berdasarkan berapa ramai anda dapat rekrut. Anda rajin, anda banyak sales, anda akan dapat bonus tinggi.

3. Marketing Plan Yang Jelas
Shaklee telah menggariskan satu marketing plan yang JELAS , ADIL dan KOMPREHENSIF untuk semua pengedarnya. Tanpa usaha, ciput je la bonus anda akan dapat. Makin banyak sales anda, makin kukuh empayar anda dan makin berjaya downline anda, makin banyaklah bonus anda. So, setiap leader yang ada downline, kena bantu downlinenya untuk berjaya dan stabil.

4. Shaklee Tidak Memaksa Anda Untuk Menyimpan Stok

Anda bebas nak beli stok ikut keperluan dan budget anda mahupun demand dari customer anda. Tak perlu beli stok ribu riban sorok bawah katil ye. Itu amalan orang tak bijak ye.



5. Shaklee Tiada Meeting Larut Malam 


Shaklee memang ada menganjurkan kelas-kelas produk dan kelas untuk new distributor. Tapi, kehadiran anda tidaklah wajib. Kalau datang, anda dapat ilmu. Kalau tak datang, tak memberi impak pun kat kepada keahlian dan biz anda.

6. Tak Perlu Head-Hunting Cari Downline
Anda serius dengan biz ni? 
Anda konsisten sharing?Anda layan customer sebaiknya? 
Customer sendiri rela hati berdaftar bawah anda dan maybe join team anda untuk biz.
 
7. Shaklee Menyediakan Training Untuk Pengedar
Skim Piramid, trainingnye entah apa sebab duk fokus nak rekrut orang.  Asyik lukis rajah bulat-bulat je la. 1 pecah 5, 5 pecah lagi setiap cabang 5. Hihi. Nak jadi piramidkan.
Setiap leader dalam Shaklee juga menawarkan training persendirian (coaching) kepada ahlinya yang bukan je based on marketing strategy tapi sharing lain-lain berkaitan produk, testimonial, konsulatasi.
8. Sistem Bonus Yang Adil
Siapa buat, dia dapat.

Takde istilah orang atas goyang kaki, orang bawah mati-matian pulun sales

Untuk mendaftar,
NANA
016.692.8086
Your Shaklee Leader
Read More

Shaklee Motivation Rally & Sambutan Raya 2014


Assalammualaikum.
Alhamdulillah semalam telah pun berlangsung Shaklee Motivation Rally & Sambutan Raya 2014.
Seronok, memang seronok + penuh semangat & inspirasi.

Bak kata pengerusi majlis, Shaklee expect 700 orang yang hadir, tapi dalam dewan di SACC Convention Centre semalam, macam 1700 orang. FULL!! Padat dengan manusia-manusia hebat & ingin berjaya. Ramai sangat leader-leader Shaklee di kawasan Selangor/Kuala Lumpur ni sebenarnya. Bayangkan, bila dah jadi leader sahaja, income confirmlah cecah 4 angka kan?? Inspired sangat tengok seramai itu. Motivation Rally je pun, dah macam mini national conference pulak..

The best thing is.. melihat anak cucu didikan saya naik pentas terima sijil penghargaan. Rasa terbayar titik peluh bagi tunjuk ajar. Rasa puas sebab dapat bantu dorang dapat income dengan Shaklee. Ada yang suri rumah tanpa sebarang income sebelum ni, tapi lepas join Shaklee.. dah boleh ada income sendiri.... Ada yang suri rumah, buat bisnes kecil-kecilan buat tolong tolong suami, tapi bila join Shaklee, bukan lagi kecil-kecilan incomenye. Dah nak sama dengan kawan-kawan yang kerja pejabat pun!

BANGGA.
KEMBANG KUNCUP HIDUNG tengok anak cucu sendiri naik pentas. heheh

Semoga tahun depan, makin ramai lagi anak cucu saya yang mendapat pengiktirafan sebegini. Shaklee bukan sahaja tentang produk, tapi juga tentang kemanusiaan, kerohanian.. Bantu membantu dan saling berganding bahu untuk sama-sama memajukan diri, keluarga dan bangsa. Tapi bergantung juga anda mendaftar dengan siapa. ;)

Untuk mencari pandapatan sampingan yang lumayan, jom join Shaklee. Dengan sekeping hati yang tabah dan kental, anda juga boleh perolehi income 4 angka atau lebih.

NANA
016.692.8086
Your Shaklee Leader
Read More

Wednesday, September 17, 2014

Supplement Berpantang TERBAIK & BERBALOI








UNTUK TEMPAHAN
NANA | 016.692.8086
Read More

Wednesday, September 3, 2014

SEPTEMBER 2014 PROMOTION : COLLAGEN POWDER


Collagen Powder Shaklee ini mempunyai banyak kebaikan yang diantaranya boleh melicinkan kulit serta memudarkan celaan yg ada di muka atau tubuh badan kita. Kolagen juga merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbang kepada kira-kira 75%  berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Selain itu, Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen kolagen yang hebat yang mengandungi 4000mgn proprietari RSS(red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

7 bahan utama yang ada di dalam Collagen Powder Shaklee ialah ;-
Manfaat Collagen Powder Shaklee  :~
  • kolagen sangat membantu kuatkan akar rambut dan merangsang pertumbuhan semula
  • kuku menjadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang lebih sihat
  • kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • membantu menghilangkan tanda penuaan kita
  • kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh,mmg sangat bagus
  • kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi di tulang kita
  • baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sentiasa lebih sihat dan cergas

Anda tahu tak keistimewaan membeli Collagen Powder semasa PROMOSI macam sekarang ni?

Anda dapat :

✔ FREE membership (JIMAT RM65)
✔ FREE postage (JIMAT RM 10/RM20)
✔ FREE 1 BOX Collagen Powder Shaklee (JIMAT RM298)
✔ FREE 444 UV points (mata belian terkumpul)
✔ BONUS TUNAI RM80+ (Shaklee bank in pada bulan berikutnya)
✔ Diskaun 20% DARI harga pasaran (ANDA JIMAT sehingga rm360 bagi 6 box Shaklee Collagen Powder, dapat percuma 1 box lagi!!)

So, berbaloi ke tidak?
SANGAT BERBALOI ok!

Jom roger cepat!
NANA
016.692.8086

**Nak beli 1 2 3 4 5 pun boleh
***Consultation PERCUMA
Read More

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah