Monday, November 24, 2014

Tukar lutut besi? Oh NO!!

Baru baru ini, saya terbaca di Facebook, tentang nak buat operation di lutut untuk tukar tempurung lutut.




ni gambar besi yang dimasukkan sebagai ganti lutut yang original.


Sekarang, baru tukar lutut disebelah kanan. Tak lama lagi, nak kena tukar yang sebelah kiri pula. Even doktor menasihatkan beliau untuk tukar dua dua lutut serentak.

Dia cakap, "Mak long menyesal tukar lutut ni. Operation dia sakit sangat. Sampai sekarang masih menyesal." 

Then, dia tambah lagi. 

"Lepas ni tak nak tukar dah lutut yang lagi satu."

Masalahnya.....

Apa yang menjadi masalah adalah, tak boleh tidak. Lepas ni mesti terpaksa tukar lutut yang sebelah kiri.

Sebabnya macam ni. Bila kita tukar lutut dengan besi, kaki yang letak besi itu akan sakit.

So, bila kita berjalan. Kita akan letakkan beban disebelah kaki yang lagi satu.

Disebabkan itu, dalam tempoh satu tahun, lutut sebelah lagi pula yang akan rosak dan mahu tidak mahu terpaksa tukar lutut sebelah tu juga dengan besi.

Kos Pembedahan

Untuk makluman anda, jika dilakukan di hospital swasta kos untuk operate sebelah lutut antara RM12k - RM15k.

Untuk kedua dua belah lutut anggaran dalam RM25k ke RM30k.

Jika nak ke hospital kerajaan, boleh juga. Tapi kena tunggu satu jangka waktu yang lama. Sebab ini tak termasuk dalam kategori 'emergency'.

Adakah ia percuma?

Ya, ia percuma. Tetapi hanya untuk kos pembedahan yang percuma. 

Kita perlu beli sendiri besi itu dari pembekal.

Dan kos satu besi itu sahaja adalah RM8,000, ini untuk sebelah lutut sahaja ok. Kalau dua dua belah, RM16,000.

Ini bukan main main, ini serius.

Ketahui Punca Mengapa Ramai Wanita Sakit Lutut?

Biasanya, wanita yang akan mengalami masalah sakit lutut.

Terutama, MEREKA YANG BERBADAN BESAR.

Masalah akan mula terasa apabila mereka berumur 40 tahun. Sebelum tu macam ok sikit.

Sebenarnya, wanita banyak kehilangan kalsium akibat mengandung dan juga menyusu.

Ketika mengandung dan menyusu, banyak kalsium dari tulang wanita akan 'ditarik' untuk pembinaan tulang baby. 

Ia sedikit sebanyak memberi kesan kepada lutut.

Selain itu, apabila wanita berbadan besar berjalan banyak pada usia muda, berat badan akan tertumpu kepada bahagian lutut.

Di sini terdapat satu lendiran yang berfungsi melancarkan pergeselan antara lutut atas dan lutut bawah.

Jika badan besar dan berjalan banyak pada usia muda, lendiran ini akan 'haus'. Akibatnya, lutut atas akan bergesel dengan lutut bawah.

Kesannya, sakit bahagian lutut yang melampau sehingga tak boleh nak berjalan.

Macam Mana Nak Elak Hadapi Masalah Sakit Lutut Ini?

Bagi mengelak masalah ini, seseorang wanita DIGALAKKAN MENGAMBIL SUPLEMEN GLUCOSAMINE untuk menambah lendiran dibahagian lutut.

Dalam Shaklee, dicadangkan untuk ambil Set Kesihatan Sendi dan Tulang.





Insya Allah, ia akan membantu penghasilan lendiran baru dan juga menguatkan tulang wanita tersebut.

Biasanya, masalah sakit lutut ini hanya boleh diselesaikan jika dibuat langkah pencegahan pada peringkat awal.

Jika sudah terlalu sakit, tiada pilihan melainkan terpaksa menjalani pembedahan yang kosnya menelan belanja puluhan ribu ringgit.


Bertindak Sebelum Terlambat!

UNTUK PEMBELIAN & PERTANYAAN LANJUT,
NANA
016.692.8086
luvfornana@gmail.com
Semoga dengan usaha pencegahan ini, Allah memberikan kesihatan terbaik kepada kita untuk terus bekerja dan beribadah kepada Nya dengan sempurna. Amin..
Read More

Thursday, November 20, 2014

Punca, Jenis dan Cara merawat Cyst secara semulajadi

Masalah ketumbuhan cyst adalah berbeza daripada fibroid kerana ia merupakan ketumbuhan yang berlaku dalam system peranakan wanita tetapi dalam bentuk berbeza. Ketumbuhan cyst melibatkan wujudnya kantung yang berisi air didalam perut. Tetapi ketumbuhan fibroid adalah bahan pejal tanpa air.

Apakah punca ketumbuhan cyst?
Punca sebenar ketumbuhan cyst tidak dapat dipastikan, tetapi ada 3 faktor yang sering dikaitkan dengannya :

1) Diet tidak sihat – mengamalkan makanan berlemak dan berminyak
2) Genetik – mempunyai keturunan yang pernah mendapat ketumbuhan cyst
3) Ketakstabilan hormon – masalah hormon wanita memang boleh mendatangkan pelbagai masalah kesihatan



Apakah simptom ketumbuhan cyst?

1) Kitar haid yang tidak normal
2) Darah haid yang terlampau banyak lebih dari biasa
3) Keputihan yang melampau
4) Kerap membuang air kecil
5) Kerap keguguran

Apakah jenis-jenis ketumbuhan cyst?

ketumbuhan cyst


Terdapat pelbagai jenis ketumbuhan cyst, ada yang perlu dibedah dan ada yang tidak. Pada kebiasaanya sekiranya ketumbuhan cyst yang tidak menyebabkan kanser, doktor akan menasihatkan 
pesakit untuk tunggu dan lihat samada cyst tersebut akan mengecut atau tidak.

1. Follicular cyst  – kandungannya adalah air, tidak perlu dibedah kerana akhirnya ia akan pecah sendiri.
2. Corpus luteal cyst – ia juga merupakan karung telur mengandungi air, tidak perlu dibedah kerana akan pecah sendiri.
3. Hemorrhagic cyst – ia merupakan follicular cyst atau corpus luteal cyst yang mengandungi darah, ia perlu pembedahan.
4. Ruptured ovarian cyst – ia menyebabkan kesakitan dan perlu dibedah.
5. Endometriotic cyst of ovary – ia mengandungi darah kotor yang boleh merosakkan sistem peranakan wanita. Ia perlu dibedah.
6.  Dermoid cyst ovary atau terratoma – ia mengandungi minyak dan lemak, rambut, gigi dan tulang. Ia perlu dibedah.
source


Apakah Set Shaklee yang sesuai untuk mengecutkan ketumbuhan cyst?
Set Kesuburan Shaklee Malaysia

GLA Complex
Berfungsi  untuk menstabilkan hormon.
Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.

Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.

Selain itu, anda boleh mencuba mengambil supplemen semulajadi GLA Complex Shaklee yang efektif membantu mengawal masalah ketidakseimbangan hormon. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Vitamin Shaklee GLA ComplexGLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Vitamin Shaklee GLA ComplexGLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Vitamin Shaklee GLA ComplexGLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win


Shaklee Malaysia

Sustained Release Vita-C
Tinggi anti-oksida, untuk melawan sel sel asing dari terus membiak.

Omega Guard
Mengurangkan keradangan dan pembengkakan



Testimoni

shaklee testimonial GLA cyst2 wmark 


UNTUK PERTANYAAN LANJUT,
NANA
016.692.8086
luvfornana@gmail.com
Read More

Tuesday, November 18, 2014

Kurang GHAIRAH untuk bersama selepas bersalin

Keyword search paling rare di http://inibelogsihat.blogspot.com/ ,
[ lepas bersalin kurang terangsang ]

Ya, ini biasa terjadi.
Pelbagai punca boleh sebabkan perkara ni.
Antaranya, Trauma selepas bersalin. Ibu risau luka jahitan masih belum pulih sedangkan tak mampu menolak permintaan suami. Selain tu, Ibu juga mungkin letih, dek kerana pertukaran jadual seharian selepas kehadiran si kecil. Letih pun boleh mengakibatkan kurang mood seterusnya akan kurang focus dan akan menjadi kurang terangsang. On top of that, tak mustahil.. Ibu rasa kurang confident untuk bersama dengan suami kerana perubahan fizikal semasa mengandung dan selepas melahirkan.


Bagaimana mengatasi masalah ini?
Tidak dinafikan, penjagaan semasa berpantang sangat penting kepada ibu-ibu yang baru sahaja melahirkan anak. 9 bulan membawa anak dalam kandungan. 9 bulan kulit, tulang, sendi meregang untuk memberi ruang anak membesar dengan sihat dan selamat. Sampai ke ketika hendak melahirkan, rahim ibu terpaksa digunting untuk mengeluarkan anak dengan selamat.. Sakitnya juga dikatakan sakit ke-2 selepas sakit mati. Jadi, tidak sepatutnya seorang ibu mengambil sikap sambil lewa semasa berpantang.

Bagaimana Shaklee membantu anda?

Untuk membantu masalah lesu, letih dan tidak bermaya, ibu-ibu dicadangkan untuk mengambil Vitalea. Vitalea adalah multivitamin yang lengkap untuk keseluruhan keperluan tubuh. Selain memberi tenaga, vitalea membekalkan nutrisi untuk kulit kembali sihat dan mudah untuk menyerap nutrisi lain.


Stress mampu mengundang pelbagai masalah emosi tanpa kita sedari. Ibu yang baru bersalin mengalami perubahan hidup yang sangat kontra. Ada anak kecil yang kerap bangun tengah malam untuk menyusu, dengan keadaan badannya yang lemah dan tidak kuat, emosi seorang ibu perlu stabil dan harus bebas dari tekanan perasaan. Bcomplex juga dikatakan supplement untuk menaikkan seri wajah seseorang. Untuk tampil kembali berseri walaupun masih dalam pantang, ibu disarankan mengambil sebiji B-Complex setiap hari selepas sarapan pagi.



Vitamin C sering dikaitkan dengan kecantikan kulit. Vitamin C juga menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi di dalam badan untuk menghasilkan kulit yang cantik menawan. Selain itu, pengambilan Vitamin C juga mempercepatkan luka untuk sembuh seperti sedia kala. Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Release, dimana ia dilepaskan perlahan lahan tanpa pembaziran. Vitamin C tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan dan juga tidak disimpan oleh badan. Oleh itu, kita memang digalakkan mengambil  Sustained Release Vitamin C.



Kembali langsing, rapat dan mantap adalah impian semua wanita yang baru bersalin. Alfalfa adalah kawan baik kepada setiap wanita. Tabletnya nampak kecil, tapi kebaikannya terlalu banyak. Dikatakan berfungsi lebih hebat dari kacip fatimah, Alfalfa selamat diamalkan oleh ibu berpantang untuk mengelakkan sembelit, untuk boost susu badan, untuk pelangsingan badan, merapatkan dan menegangkan kembali payudara.



Zinc Complex pula antara supplement shaklee yang termurah. Biasanya kalau dikampung-kampung, orang akan sediakan ikan haruan untuk ibu berpantang makan untuk cepat keringkan luka kan? Tapi ramai yang tak lalu makan, malah ada juga yang alah dengan ikan haruan. Solutionnya adalah Zinc Complex, selain untuk pulihkan luka bersalin, ia juga boleh diamalkan untuk luka kemalangan, luka kerana kencing manis, operation dan sebagainya.



 Last, but not least.. Vitamin E.
Vitamin E membantu meningkatkan sensitiviti di bahagian tertentu untuk kepuasan suami isteri yang berbeza, ia menghangatkan dan mengembalikan mood anda. Selain itu, Vitamin E juga sangat elok untuk awet muda, mengurangkan parut-parut dan sebagainya. Boleh digunakan oleh suami isteri.




















Akhir kata, jaga lah tubuh badan kita luar dan dalam untuk suami kita. :)


Untuk pertanyaan lanjut,
NANA
016.692.8086
luvfornana@gmail.com
Read More

Friday, November 14, 2014

Shaklee ni HALAL ke TIDAK?

Ramai yang bertanya, adakah Shaklee ni Halal?
Adakah Shaklee mendapat kelulusan KKM?

Jawapan: YA


Produk Shaklee dijamin Halal.
Sentiasa di update setiap tahun.

Berikut adalah sijil halal bagi poduk-produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia.
Sijil terbaharu ini dikeluarkan pada:
27 Januari 2014
26 Rabiul Awal 1435H

sijil halal shaklee 2014, sijil halal shaklee, shaklee halal ke?, shaklee halal, kkm shaklee, shaklee halal cert, shaklee halal certificate, status halal shaklee

 
Untuk pengetahuan pengguna, sijil halal yang dikeluarkan oleh  Islamic Services of America (ISA).

ISA ini adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM.
Anda boleh mendapat senarai penuh Badan Islam yang diiktiraf JAKIM melalui Portal Rasmi Halal Malaysia

Sebarang pertanyaan tentang status halal yang dikeluarkan oleh ISA, anda boleh hubungi:

Mr. P. Musa Habhab
Director of Services

Tel : (319) 362-0480
Fax : (319) 366-4369
Email:
islamicservices@isahalal.org
phabhab@isahalal.org
Website : www.isahalal.org
Read More

Friday, November 7, 2014

Masalah Keputihan : Jangan pandang ringan!




Apa Itu Keputihan?

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.  Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, keputihan begini adalah normal. Menandakan tanda-tanda seseorang sedang subur (apabila keputihan jernih dan cair) atau sedang menghampiri haid (keputihan yang lebih likat).

Keputihan yang perlu dipandang serius adalah apabila terlalu banyak, bertukar warna (kuning/kehijauan) dan berbau. Haaaaa, bukan mudah menjadi wanita kan? semua nak kene ambil berat. Sebab kalau diabaikan, mungkin akan dijangkiti penyakit yang lebih teruk dan tak dapat diselamatkan. Mahkota kita tu, jaga elok-elok okay? 


Jom tengok details yang lebih lanjut,

Punca Keputihan Terjadi

  • Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.
  • Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.
  • Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.
  • Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.
  • Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.
  • Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.
  • Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.

Alfalfa Complex
  • Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Garlic Complex

  • antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
  • mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik. 
  • menstabilkan glukos di dalam tubuh
  • menurunkan kolesterol
  • menurunkan darah tinggi
  • detoksifikasi 
GLA Complex


  • Mengeluarkan virus, meningkatkan stamina
  • Menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen dan testosteron
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea, memperbaiki bintik penuaan
  • Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis
  • Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.  
    Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

    Untuk Tempahan,
    NANA | 016.692.8086
    luvfornana@gmail.com 

Read More

Thursday, November 6, 2014

Omega Guard untuk Pesakit Asma

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit. Asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan. Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.
Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia. Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.


Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik di Dunia
Terdiri daripada 7 Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Elcosa Pentaenoic Acid),DHA (Docosa Hexaenoic Acid), EDA  menyihatkan jantung & sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. Omega Guard dihasilkam melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan Asid Lemak Omega 3 yang bermanfaat & semulajadi, disamping menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum & merkuri yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan. Satu hidangan Omega (3biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Saya menyeru kepada ibu bapa di dalam dunia ini untuk memberikan Omega Guard Shaklee kepada anak mereka yang menghidap asma. Ini adalah langkah pertama untuk mengurangkan penggunaan inhaler sekaligus dapat hidup tanpanya suatu hari nanti. Tiada inhaler tiadalah steroid. Insyallah Omega Guard Shaklee membantu menangani penyakit asma anak anda.
Saya sendiri telah mengubati penyakit asma anak saya yang diwarisi dari keluarga sebelah suami. Ubat doktor dan inhaler saya kasi semasa dia sakit teruk, Omega Guard untuk maintain selepas dia bertambah sihat. Alhamdulillah, 1st and last dia masuk Hospital masa semasa umurnya 2 tahun, sekarang dah nak masuk 5 tahun. Tak pernah lagi warded selepas saya mengamalkan Chewable Vitamin C, Omega Guard dan Mealshakes untuk anak saya. Alhamdulillah. 
PROMOSI NOVEMBER 2014
BUY 6 FREE 1

BUY 2 GET 5% DISCOUNT


Untuk Tempahan,
NANA | 016.692.8086
luvfornana@gmail.com

Read More

Wednesday, November 5, 2014

Cinch Shake diperkaya dengan Leucine | Apa kelebihannya?

Assalammualaikum.
Saya perasan banyak viewer dari blog saya ni yang search tentang Cinch Shake. Cinch Shake memang best dan sedap. Berkhasiat pulak tu. Cinch Shake memberi anda rasa kenyang semasa anda dalam proses menurunkan berat badan atau semasa dalam proses membina otot.



Kebaikan & Faedah Cinch Shake Mix Shaklee
  1. Menu sarapan, makan tengahari, dan makan malam yang ringkas dan mudah
  2. Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap hidangan
  3. Memberi rasa kenyang yang puas
  4. Menghilangkan lemak dan tetap memelihara otot bagi membolehkan kalori dibakar dengan sempurna
  5. Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
  6. Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga
  7. Indeks Glisemik -22 amat sesuai untuk pengidap kencing manis
  8. Kaya dengan protein dengan *leucine – asid amino
  9. Protein juga dapat mengurangkan keinginan anda untuk makan secara berlebihan
  10. Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
  11. Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan
  12. Memberi 35% nilai harian vitamin dan zat dalam setiap hidangan

Siapa yang perlu minum Cinch Shake?
  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah
Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?
  1. Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
  2. Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.

Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee 
Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya. Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan. 
 
* Nota : Apa maksud Leucine?
Leucine adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ini ialah, ia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam dan buat kerja berat. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.
Lihatlah mereka yang mengamalkan Cinch Shake Mix secara konsisten. Mereka berjaya mengurangkan berat badan dan inchi. 

INGINKAN CONSULTATION LANJUT?
WhatsApp ke : NANA - 016.692.8086
Email : luvfornana@gmail.com
Read More

Monday, November 3, 2014

NOVEMBER PROMOTION : OMEGA GUARD - Minyak Ikan Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal


Salam November!
Wah, kejap je dah bulan November kan? Pejam celik pejam celik je rasa.
Tak lama lagi dah nak December.. Lepastu tamatlah 2014. 2015 pulak datang. Terasa tua pulak bila tak sedar masa berlalu ni.. hehehe

Oklah, Jom cerita pasal PROMOTION NOVEMBER. Omega Guard sedang PROMO! Suka sangat saya sebab ramai peminat Omega Guard ni termasuk saya sendiri. Saya makan Omega untuk apa? Bukan saya je makan, seisi keluarga saya makan.. so, bila Promosi gini, wajiblah saya akan simpan untuk diri sendiri dan keluarga saya juga!

Untuk anak,
Anak-anak saya ada history lelah & asthma, dulu pernah warded. Menjalani macam-macam procedure hospital macam X-Ray, Nebuliser.. etc. Sedih dan pilu sangat hati mak-mak macam saya ni tengok anak terlantar tak berdaya gitu. So, saya beri mereka sebiji Omega Guard setiap hari. Omega Guard membantu meredakan inflamasi. Jangan abaikan masalah Asthma ye, kerana banyak juga kes-kes kematian yang melibatkan masalah ini. Nampak macam ringan, tapi kita tak boleh ambil ringan. Asthma kan disebabkan salur pernafasan yang sempit, bayangkanlah kalau tak dapat bernafas terus? Camane? Nauzubillah.

Selain tu, Omega Guard mengandungi DHA & EPA, sangat bagus untuk perkembangan minda dan daya ingatan kanak-kanak yang sedang membesar. 

Untuk saya dan suami,
Untuk dewasa, sudah pasti banyak sangat kebaikannya. Selain mengelakkan diri dari dijangkiti penyakit merbahaya seperti tekanan darah tinggi, kolestrol tinggi (penyakit keturunan), saya ambil Omega Guard untuk kawal berat badan juga. Selain tu, banyak sangat kebaikan mengamalkan Omega Guard tau, jom tengok di bawah ni..


1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Banyak kan kelebihannya?
Nanti saya akan kupaskan lagi dengan lebih detail tentang Omega Guard daripada Shaklee ni. Memang berbaloi sangat dapatkannya semasa promosi sebab sangat JIMAT.

Inginkan info lanjut?
WhatsApp ke 016.692.8086

atau 
Email ke luvfornana@gmail.com
Read More

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah