Tuesday, November 18, 2014

Kurang GHAIRAH untuk bersama selepas bersalin

Keyword search paling rare di http://inibelogsihat.blogspot.com/ ,
[ lepas bersalin kurang terangsang ]

Ya, ini biasa terjadi.
Pelbagai punca boleh sebabkan perkara ni.
Antaranya, Trauma selepas bersalin. Ibu risau luka jahitan masih belum pulih sedangkan tak mampu menolak permintaan suami. Selain tu, Ibu juga mungkin letih, dek kerana pertukaran jadual seharian selepas kehadiran si kecil. Letih pun boleh mengakibatkan kurang mood seterusnya akan kurang focus dan akan menjadi kurang terangsang. On top of that, tak mustahil.. Ibu rasa kurang confident untuk bersama dengan suami kerana perubahan fizikal semasa mengandung dan selepas melahirkan.


Bagaimana mengatasi masalah ini?
Tidak dinafikan, penjagaan semasa berpantang sangat penting kepada ibu-ibu yang baru sahaja melahirkan anak. 9 bulan membawa anak dalam kandungan. 9 bulan kulit, tulang, sendi meregang untuk memberi ruang anak membesar dengan sihat dan selamat. Sampai ke ketika hendak melahirkan, rahim ibu terpaksa digunting untuk mengeluarkan anak dengan selamat.. Sakitnya juga dikatakan sakit ke-2 selepas sakit mati. Jadi, tidak sepatutnya seorang ibu mengambil sikap sambil lewa semasa berpantang.

Bagaimana Shaklee membantu anda?

Untuk membantu masalah lesu, letih dan tidak bermaya, ibu-ibu dicadangkan untuk mengambil Vitalea. Vitalea adalah multivitamin yang lengkap untuk keseluruhan keperluan tubuh. Selain memberi tenaga, vitalea membekalkan nutrisi untuk kulit kembali sihat dan mudah untuk menyerap nutrisi lain.


Stress mampu mengundang pelbagai masalah emosi tanpa kita sedari. Ibu yang baru bersalin mengalami perubahan hidup yang sangat kontra. Ada anak kecil yang kerap bangun tengah malam untuk menyusu, dengan keadaan badannya yang lemah dan tidak kuat, emosi seorang ibu perlu stabil dan harus bebas dari tekanan perasaan. Bcomplex juga dikatakan supplement untuk menaikkan seri wajah seseorang. Untuk tampil kembali berseri walaupun masih dalam pantang, ibu disarankan mengambil sebiji B-Complex setiap hari selepas sarapan pagi.



Vitamin C sering dikaitkan dengan kecantikan kulit. Vitamin C juga menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi di dalam badan untuk menghasilkan kulit yang cantik menawan. Selain itu, pengambilan Vitamin C juga mempercepatkan luka untuk sembuh seperti sedia kala. Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Release, dimana ia dilepaskan perlahan lahan tanpa pembaziran. Vitamin C tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan dan juga tidak disimpan oleh badan. Oleh itu, kita memang digalakkan mengambil  Sustained Release Vitamin C.



Kembali langsing, rapat dan mantap adalah impian semua wanita yang baru bersalin. Alfalfa adalah kawan baik kepada setiap wanita. Tabletnya nampak kecil, tapi kebaikannya terlalu banyak. Dikatakan berfungsi lebih hebat dari kacip fatimah, Alfalfa selamat diamalkan oleh ibu berpantang untuk mengelakkan sembelit, untuk boost susu badan, untuk pelangsingan badan, merapatkan dan menegangkan kembali payudara.



Zinc Complex pula antara supplement shaklee yang termurah. Biasanya kalau dikampung-kampung, orang akan sediakan ikan haruan untuk ibu berpantang makan untuk cepat keringkan luka kan? Tapi ramai yang tak lalu makan, malah ada juga yang alah dengan ikan haruan. Solutionnya adalah Zinc Complex, selain untuk pulihkan luka bersalin, ia juga boleh diamalkan untuk luka kemalangan, luka kerana kencing manis, operation dan sebagainya.



 Last, but not least.. Vitamin E.
Vitamin E membantu meningkatkan sensitiviti di bahagian tertentu untuk kepuasan suami isteri yang berbeza, ia menghangatkan dan mengembalikan mood anda. Selain itu, Vitamin E juga sangat elok untuk awet muda, mengurangkan parut-parut dan sebagainya. Boleh digunakan oleh suami isteri.




















Akhir kata, jaga lah tubuh badan kita luar dan dalam untuk suami kita. :)


Untuk pertanyaan lanjut,
NANA
016.692.8086
luvfornana@gmail.com

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah