Monday, November 3, 2014

NOVEMBER PROMOTION : OMEGA GUARD - Minyak Ikan Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal


Salam November!
Wah, kejap je dah bulan November kan? Pejam celik pejam celik je rasa.
Tak lama lagi dah nak December.. Lepastu tamatlah 2014. 2015 pulak datang. Terasa tua pulak bila tak sedar masa berlalu ni.. hehehe

Oklah, Jom cerita pasal PROMOTION NOVEMBER. Omega Guard sedang PROMO! Suka sangat saya sebab ramai peminat Omega Guard ni termasuk saya sendiri. Saya makan Omega untuk apa? Bukan saya je makan, seisi keluarga saya makan.. so, bila Promosi gini, wajiblah saya akan simpan untuk diri sendiri dan keluarga saya juga!

Untuk anak,
Anak-anak saya ada history lelah & asthma, dulu pernah warded. Menjalani macam-macam procedure hospital macam X-Ray, Nebuliser.. etc. Sedih dan pilu sangat hati mak-mak macam saya ni tengok anak terlantar tak berdaya gitu. So, saya beri mereka sebiji Omega Guard setiap hari. Omega Guard membantu meredakan inflamasi. Jangan abaikan masalah Asthma ye, kerana banyak juga kes-kes kematian yang melibatkan masalah ini. Nampak macam ringan, tapi kita tak boleh ambil ringan. Asthma kan disebabkan salur pernafasan yang sempit, bayangkanlah kalau tak dapat bernafas terus? Camane? Nauzubillah.

Selain tu, Omega Guard mengandungi DHA & EPA, sangat bagus untuk perkembangan minda dan daya ingatan kanak-kanak yang sedang membesar. 

Untuk saya dan suami,
Untuk dewasa, sudah pasti banyak sangat kebaikannya. Selain mengelakkan diri dari dijangkiti penyakit merbahaya seperti tekanan darah tinggi, kolestrol tinggi (penyakit keturunan), saya ambil Omega Guard untuk kawal berat badan juga. Selain tu, banyak sangat kebaikan mengamalkan Omega Guard tau, jom tengok di bawah ni..


1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Banyak kan kelebihannya?
Nanti saya akan kupaskan lagi dengan lebih detail tentang Omega Guard daripada Shaklee ni. Memang berbaloi sangat dapatkannya semasa promosi sebab sangat JIMAT.

Inginkan info lanjut?
WhatsApp ke 016.692.8086

atau 
Email ke luvfornana@gmail.com

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah