Wednesday, January 14, 2015

Anda tahu tak, anda mampu menggalakkan pengeluaran kolagen secara semulajadi?


Assalammualaikum.
Harini saya nak share tentang testimoni customer saya yang beli 2 botol Sustained Release Vitamin C PROMO bulan lepas. Alhamdulillah selepas 3 minggu penggunaan, akhirnya dia nampak perubahan lepas ramai kawan-kawan tegur kulitnya nampak lebih cerah! Wahhh. Seronok sangat dengar.

Bagi kita yang masih muda ni (hihi perasan muda ye nana), pengambilan collagen sebenarnya tak berapa perlu. Kerana badan kita masih mengandungi collagen semulajadi. Collagen semulajadi di dalam badan kita ni akan berkurang seiring dengan usia kita. Sebab tu kita tengok kulit baby sangat cantik... halus bersih dan mulus je kan... kalaulah kulit kita boleh secantik itu.. hihihi.

Bila kita dewasa, collagen semakin berkurang kesan dari pencemaran alam sekitar dan pemakanan kita. Pendedahan terus kepada cahaya matahari, pemakanan, habuk, asap, penggunaan bahan kosmetik atau penjagaan kulit memberi kesan kepada kulit kita.

So, instead of mengambil collagen untuk mendapatkan kembali kecantikan kulit, anda boleh mengambil Vitamin C daripada Shaklee. Kenapa? Kerana Sustained Release Vitamin C daripada Shaklee menggalakkan pengeluaran collagen di dalam badan kita. Ditambah dengan teknologi Sustained Release, Vitamin C yang anda ambil tidak dibazirkan, malah akan digunakan sedikit demi sedikit tanpa penyingkiran. Untuk pengetahuan anda, badan kita tidak dapat menyimpan Vitamin C dengan banyak dalam satu satu masa. Badan kita juga tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Pengambilan Vitamin C memang perlu sangat bukan sahaja untuk kecantikan kulit, malah untuk kesihatan kerana Vitamin C juga mengandungi tinggi antioksida :)

Kelebihan lain Sustained Release Vitamin C


Untuk info dan pertanyaan lanjut, feel free untuk hubungi saya di nombor tertera ya?

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah