Wednesday, January 7, 2015

Ramping, Mantap, Ketat...Idaman Suami? Rahsianya Alfalfa Complex je!

Assalammualaikum.
Harini saya nak ceritakan serba sedikit tentang kepentingan Alfalfa buat wanita yang dah bergelar ibu, yang bekerja.

Seperti yang ramai orang tahu, Alfalfa mengandungi banyak sangat kebaikan dan Shaklee memudahkan kita dengan merumuskan dalam bentuk tablet. Antara kelebihannya, boleh baca di SINI.

Bagi seorang isteri dan wanita, penjagaan kewanitaan adalah No.1 betul tak?

Bila usia perkahwinan dah masuk tahun ke-5.. dah melahirkan anak pula... penjagaan dalaman mesti kita titik beratkan. Antara kelebihan Alfalfa Complex yang dapat membantu isu ini ialah Merapatkan Miss V dan Menegangkan Payudara. Tipulah kalau anda kata, tak risau.... semua wanita risau kot! hahaha. Ataupun anda risau, tetapi buat-buat tak endah sebab husband tak pernah complain. Helloooooo sayang-sayang semua, husband kita tu sayang kita. Dia tak sampai hati nak cakap dengan kita. Dia takut kita malu. Dia takut kita sensitif. Dia takut kita sentap. Dia takut kita tuduh dia bukan-bukan. HAHAHA. Tapi betullah kan? Cuba kalau, tengah lepak-lepak tengok tv... husband cakap 'Sayang.. taknak ke cuba jamu XYZ yang makcik limah sebelah rumah yang ramping lagi mantap jual tu?' Ha, bukan pasal jamu yang kita dengar dulu.. pasal ramping dan mantap tu yg sampai dulu kat telinga. kan? Masa bila pulak husband kita tu tengok kerampingan dan kemantapan 'Makcik' sebelah rumah tu? ni tak boleh jadi ni....... berasap telinga kan. Hilang mood malam jemahat. OMG. hahaha.

Fitrah lelaki sukakan kecantikan. Kita tak boleh salahkan dia 100%. Kita pun mestila pandai jaga diri untuk suami. Takkan nak biarkan syurga suami kita tu longgar tak bertepi? Atau gunung pujaan hatinya dulu selambak tak terbentuk? Atau ada bauan yang tak menyenangkan? Mati mood sang harimau huhuhu. Memanglah kecantikan tak akan kekal abadi, tapi biarlah kecantikan tu pudar seiring dengan usia perkahwinan kita dan suami. Ok sayang-sayang semua? Ikat ketat-ketat suami kita, kenyangkan perutnya, sedapkan matanya, puaskan ehem ehemnya, Insyaallah suami tak pandang dah jiran sebelah rumah atau kat mana-mana lah... duk ingat kita jerrr. Auuuuch! haha ;)

Pilihan saya, Alfalfa Complex. Berkesan ke tidak? Ehemmmm cuba la dulu ;)
Berita baiknya ialah, bulan January 2015 ni adalah bulan promosi untuk Alfalfa. Bila promosi mestilah murah dan mestilah berbaloi untuk di beli.. Jangan lupa hubungi saya di nombor tertera untuk urusan pembelian ya darlings?

Selain daripada itu, ada banyak lagi sebenarnya kelebihan Alfalfa Complex ni untuk kita amalkan setiap hari.

Kelebihan Alfalfa:



  • Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
  • Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).
  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas. 
  • Membantu membuang angin dalam badan. 
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 
  • Melegakan sakit sendi dan belakang 
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shakleemengandungi minyak Peppermint 
  • Memberi kelegaan semasa haid 
  • Merawat arthitis 
  • Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Merawat masalah keputihan pada wanita 
  • Membesar dan menegangkan payudara 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
  • Memulihkan urat selepas bersalin 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina seorang suami 
  • Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!! 
  • Dan banyak lagi untuk disenaraikan… 

Pengalaman mereka yang telah mengamalkan Alfalfa :

Mashitah Hussain : alfafa mmg ok..ms sy pas pantang..mkn alfafa 10bijik sbb sy xthu cr pmkanan cmne sbb sy mkn ikut botol 2..seriusly mmg ok..xde kputihan or lndir apa2 pn..kering je..tp kn mnm air byk..skg sy kurang mkn then jd blk..mmg bkesan sgt

Dilla Jalil : alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥

Raihan Biz : sy pun dh xpakai pantyliner kt rmh..keputihan dh xde..set b memg best..

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah