Wednesday, May 13, 2015

Mudahnya Merawat Darah Tinggi Dengan Shaklee

Apa Itu Penyakit Darah Tinggi?

Definisi
Penyakit darah tinggi ialah apabila tekanan darah keatas dinding arteri berlebihan. Tekanan darah tinggi yang tidak terkawal boleh menyebabkan berbagai masalah kesihatan, termasuk masalah jantung dan strok.

Tekanan darah ditentukan oleh jumlah darah yang di pam oleh jantung dan jumlah rintangan arteri disebabkan arteri yang semakin sempit. Semakin banyak darah dipam dan semakin sempit arteri, semakin tinggilah tekanan darah seseorang.
keratan arteri


Tekanan Darah

Diukur dari dua bacaan iaitu ketika jantung mengepam (sistolic), bacaan atas dan ketika jantung berehat (diastolic) bacaan bawah.
Tekanan darah normal ialah bacaan atas 100-140, dan bacaan bawah 60-90, tekanan darah tinggi terjadi apabila bacaan melebihi 140/90.

Tanda-tanda Tekanan Darah Tinggi
Salah satu aspek merbahaya tentang penyakit ini ialah ramai yang tidak menyedari telah memilikinya. kajian menunjukkan hampir satu pertiga pengidap tidak menyedarinya.
Makanya mencegah adalah sebaik-baik langkah disamping mendapatkan ujian tekanan darah berkala.

Set Darah Tinggi Shaklee
 
Set Asas 5
Badan terdiri dari sel-sel, sel-sel akan membentuk tisu, tisu-tisu membentuk organ (mata, jantung, paru-paru), gabungan organ-organ tertentu membentuk sistem ie sistem jantung, sistem saraf dsb.

Maka, untuk badan yang sihat, sistem kena sihat, organ kena sihat, tisu kena sihat dan sel kena sihat. 

Untuk sel yang sihat pastikan setiap bahagian sel mendapat makanannya.

Sel tak kenal nasi lemak, mee goreng dsb tapi berapa banyak essential vitamins dan essential minerals yang diperolehi setiap hari adakah memenuhi daily requirement.

Set Asas 5 memastikan keperluan diatas dipenuhi, secara ringkasnya boleh disimpulkan manfaatnya seperti berikut:

1 – Protin Lengkap, ESP
Gabungan kesembilan amino asid mampu membina mana2 bahagian sel-sel yang rosak atau mati, kecuali sel otak yang mati tidak akan berganti.

2 - Vitalea, Multi Vitamin dan Multi Mineral Wajib
Wajib atau essential bermakna mesti dapat tapi badan tak boleh buat mesti datang dari luar, makanan sel hujung rambut sampai hujung kaki.

3 – Vitamin C Sustained Release
Mencegah kolesterol dan lemak menjadi keras dalam arteri yang menyebabkan mendapan dan penyempitan. Arteri yang kurang vitamin C juga boleh menjadi keras dan kurang elastik dan boleh pecah yang mana keadaan ini sangat bahaya.

4 – B Kompleks Lengkap
Salah satu peranan yang penting ialah dia mangawal stress secara semulajadi, lebih berfikiran positif, tenang, kurang nak marah, stress memburukkan keadaan pesakit darah tinggi dan meningkatkan pengeluaran kolestterol lagi.

5 – Ostematrix
Kalsium, Magnesium, Phosforus, Vitamin D Formula Lengkap Seimbang. Antara  peranan kalsium magnesium yang seimbang ialah akan menstabilkan degupan jantung, kalsium nutrien penting untuk otot dan tulang dan otot terbesar dan terpenting kita ialah jantung, so nampakkan kaitannya.

Set Darah Tinggi
  1. Vitamin E, kategori antioksidan seterusnya selepas vitamin C, mencegah kolesterol mengeras dalam arteri, dan mencairkan darah, jadi walaupun arteri sempit, darah masih boleh mengalir.
  2. OmegaGuard, untuk pecahkan kolesterol, maka ia bertindak dipunca masalah.
  3. Lecithin, untuk pecahkan lemak, antara punca masalah penyempitan arteri.
  4. Alfalfa Complex –  untuk kes kencing manis dan darah tinggi, alfalfa yang amat tinggi kandungan fiber, sangat penting kerana ia bertindak sebagai penapis darah dari segala yang merbahaya seperti kolesterol, lemak, gula, racun, angin dsb. Melawaskan buang air kecil dan besar, lemak dan kolesterol yang tersimpan lama diusus besar akan diserap balik ketika badan memerlukan lebih tenaga, dengan kehadiran alfalfa dapat mencegah ini dari berlaku.
  5. Phytocol ST, antara produk terkini yang dicipta khas untuk mencegah kolesterol baru dari melepasi dinding perut dan masuk kedalam darah bersih. Kesan dapat dirasa agak segera.
  6. Coq Health, vitamin yang menguatkan sel-sel 4 organ penting yang setiasa bekerja kuat dalam badan kita iaitu jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.
  7. Vivix vitamin super antioksidan shaklee, dikatakan serangan radikal bebas punca kepada lebih kurang 50 penyakit, bererti kebanyakan penyakit mampu dicegah dan dirawat dengan Vivix.

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah