Siapa Nana?

 

Selamat Datang ke Blog saya. Blog ini saya ciptakan untuk saya sama-sama berkongsi tentang suka duka perjalanan saya dengan Shaklee serta tentang kebaikan Shaklee kepada anda semua.

Latar Belakang

Saya adalah seorang ibu kepada 2 putera. Dilahirkan pada tahun 1986, currently tinggal di Puchong,Selangor. Bekerja sebagai Project Coordinator di sebuah Oil & Gas company di Shah Alam.

Sebelum berkecimpung dalam bidang MLM ini, saya seorang yang sangat typical. Saya benci MLM, saya benci kalau saya tengah makan di kedai, ada salesman/salesgirl yang cuba berikan saya direct selling. Saya tak suka kalau ada orang tahan saya dipertengahan jalan semata-mata nak saya dengar dia promote tentang barang yang dijual. Pendek kata, saya tak suka buat sale, saleperson, direct selling atau yang seangkatan dengannya. Naif kan saya dulu? hehehe

Shaklee membuka mata saya. Bisnes adalah hak milik kita. Bekerja untuk kayakan diri sendiri. Bukan bos atau sesiapa. Kita adalah bos kepada bisnes kita. Kita yang tentukan berapa income kita, kita yang kawal jatuh naik empayar kita. Kita lah segalanya. Yang kaya pon kita, yang berjaya juga kita.

Jadi, saya memilih Shaklee. Bisnes pertama yang saya join dan MLM pertama yang bawa saya ke arah yang lebih baik kini..

Saya dan Shaklee

Saya mula mendaftar sebagai ahli Shaklee pada March 2013. Mula menggunakannya pada 2012 dan jatuh cinta dengan keberkesanannya memudahkan perjalanan breastfeeding saya.

Mempunyai lebih daripada 200 ahli (setakat Dec 2014) di bawah empayar saya yang saya namakan IM.POSSIBLE. Pada saya, perjalanan seseorang itu dengan Shaklee bergantung kepada kesungguhan dan push factor seseorang.. Jika kemahuan kita tinggi, Insyaallah kita akan membuat apa sahaja untuk menolak diri kita dari pulau alasan.

Sebagai seorang ibu yang bekerja dan membuat side income dengan Shaklee, saya yakin ramai lagi mereka di luar sana mampu memiliki income sampingan dengan Shaklee seperti saya dan anak-anak buah saya perolehi.

Copyright © Sihat & Cantik by Cik Puan Nana Designed by Ms.Azhafizah